De werkdag van supervisor audit
Kirsten Looij

  • 7 augustus 2017
  • Kirsten Looij - Supervisor audit

Kirsten Looij is supervisor audit bij Moore DRV in Oud-Beijerland. In deze blog omschrijft Kirsten hoe een werkdag binnen de auditpraktijk bij Moore DRV eruitziet. Lees haar verhaal!

07.00 uur “Om zeven uur gaat de wekker maar het duurt even voordat ik opsta, ik ben namelijk niet echt een ochtendmens. Ik ga eerst ontbijten, met Griekse yoghurt, banaan en thee. Soms snel ik dan een paar koppen op AD.nl. Daarna spring ik onder de douche en kies mijn kleding uit. Meestal ga ik voor een jurk met een colbertje en hakken, maar als ik naar kantoor ga kan een spijkerbroek ook.

07.45 uur Ik vertrek vanuit mijn huis in Barendrecht en zet de radio aan, Slam.fm bijvoorbeeld. Meestal hoef ik maar maximaal een half uur te rijden. Naar kantoor rijd ik in een kwartier. De meeste cliënten zitten in de buurt van de vestigingen Oud-Beijerland en Hellevoetsluis.

08.15 uur Ik heb geen standaard werkdag. Dit omdat ik bij diverse cliënten kom en ook dagen op kantoor zit om controles voor te bereiden of af te ronden. Daarnaast verschilt het ook of we bezig zijn met interim- of balanscontroles. Dat vind ik leuk aan mijn functie, geen dag is hetzelfde. Vandaag start ik met ons team van Moore DRV’ers tussen acht en half negen bij de cliënt. We pakken een kop koffie en bespreken met het team wie welke werkzaamheden gaat doen.

De werkdag van Controleleider Kirsten Looij

10.00 uur Vandaag voer ik bij de cliënt werkzaamheden uit naar aanleiding van de goodwill bepaling bij de overname van een nieuwe deelneming. Door de complexiteit van de werkzaamheden worden deze vaak door de supervisor audit of een senior assistant audit met meerdere jaren ervaring uitgevoerd. Hierbij bespreek ik met de controller zijn uitgangspunten en hoe hij tot de waardering van de goodwill is gekomen.

12.30 uur Rond half een eten we een broodje samen. We hebben het over van alles. Wat heb je het afgelopen weekend gedaan? Of: is de koop van je huis al rond? De sfeer is informeel. Misschien omdat Moore DRV geen groot kantoor is dat voor enorme multinationals werkt, maar voor middelgrote ondernemingen.

De werkdag van Controleleider Kirsten Looij

15.00 uur Tijdens de balanscontroles hebben we gedurende de dag vaak een contactmoment met de controller van het bedrijf waar we op dat moment onze controlewerkzaamheden uitvoeren. Zo loop ik vandaag ook bij de audit binnen. We bespreken de voortgang van de audit, onze bevindingen en of er nog documentatie ontbreekt in het aangeleverde balansdossier.

Bij de interimcontroles hebben we naast contact met audit ook interviews met andere mensen binnen het bedrijf om de processen door te nemen en documentatie ter onderbouwing daarvan op te vragen. Vandaag ga ik in de loop van de middag terug naar kantoor voor het supervisor audit overleg. Daar bespreken we de planning voor de komende weken en nemen we ontwikkelingen binnen de afdeling door.

De werkdag van Controleleider Kirsten Looij

18.00 uur Na mijn werk ga ik meestal direct naar huis. Mijn vriend kookt altijd. Het enige wat ik hoef te doen is aanschuiven en opeten. Dit zijn meestal gerechten uit de Italiaanse of Aziatische keuken.

19.30 uur Een keer per week ga ik samen met mijn vriend een rondje hardlopen, meestal zo’n 3 à 4 km. Ik hoef geen geweldige conditie, ik doe het vooral ter ontspanning. Er zijn ook avonden waarop ik de studieboeken induik om te leren voor een tentamen van de Post Master opleiding aan Nyenrode of ik moet een verslag schrijven voor mijn RA stage.

21.00 uur Vaak kruip ik ’s avonds nog even met thee op de bank. Op dit moment volgen we de Netflix-series House of Cards en Suits. Daarna ga ik naar bed en zit mijn dag er weer op.”

De werkdag van Controleleider Kirsten Looij

Wie ben ik?

Naam: Kirsten Looij
Functie: Supervisor audit
Vestiging: Oud-Beijerland
Bij Moore DRV sinds: September 2012

FacebookTwitterLinkedIn

Zullen wij contact met jou opnemen?

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Onze recruiters

Melissa de Wolf – Stapel
Melissa de Wolf – Stapel

Recruiter

m.stapel@drv.nl

+31 6 29641260

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited