Ik ben een jongen van de praktijk

  • 3 april 2017
  • Daniël de Groot - Senior assistant audit

“Ik ben een jongen van de praktijk. Mijn oom heeft een snoepjesfabriek en ik vond het altijd al razend interessant om te zien hoe daar elke euro verdiend wordt. En ook hoe bredere ontwikkelingen, zoals in de branche of de landelijke economie, een bedrijf kunnen beïnvloeden. Toen ik op het vwo zat was voor die praktische insteek alleen niet veel ruimte. Daarom koos ik voor werken en leren bij Nyenrode: één dag per week studeren, en vier dagen werken bij een bedrijf. Dat leek me perfect. Ik ben vervolgens bij een paar grote kantoren langsgegaan, en bij Moore DRV.

Moore DRV kende ik van de vestigingen langs de snelweg, zoals die langs de A15 bij Sliedrecht. De grote kantoren kende ik van verhalen. Ik was benieuwd hoe het er echt aan toe ging. Maar bij de grote kantoren kreeg ik alleen een recruiter te spreken. Die kon mij bovendien niet eens een goed beeld van de organisatie geven. Bij Moore DRV was dat heel anders. Ik kreeg meteen een rondleiding en een gesprek met de vennoot en de manager. Daar kreeg ik een heel ander gevoel bij. Moore DRV werd mijn eerste werkgever toen ik 18 was. Inmiddels ben ik 22 en zit ik in het vierde jaar van mijn opleiding.

De echte economie

Moore DRV werkt niet voor de Shells, maar voor bedrijven in de echte economie. Van horecazaak tot advocatenkantoor. Bij Moore DRV krijg je de kans om de echte praktijk te zien. Ik vind het leuk om te zien wat er bij zulke bedrijven achter de schermen gebeurt. We gaan altijd in teamverband naar de klant, meestal met drie tot vier mensen. In twee periodes per jaar zijn we zo’n vijf uur per dag bezig met interviews bij de klant om alle informatie op te halen die nodig is om de controles goed te kunnen doen. Die informatie halen we op verschillende afdelingen, zoals een inkoop- of een verkoopafdeling van een bedrijf.

Interviewen vind ik een van de leukste dingen. Het verwerken van de verzamelde gegevens erna is best moeilijk. Het is een hele klus om die bulk door te werken en belangrijke informatie te filteren, te documenteren en op een rijtje te zetten. Aan het begin en aan het eind van het jaar checken we alle financiële gegevens van de cliënt. Dan controleren we voornamelijk of de cijfers kloppen en moet er heel veel worden uitgezocht. Uiteindelijk zet de vennoot zijn handtekening onder de jaarrekening.

Geen nummer

Bij Moore DRV maak ik deel uit van een groter geheel zonder dat ik me een nummer voel. Dat vind ik prettig. Er is ruimte voor je eigen inbreng. Op dag één gaf ik al aan dat ik graag iets met mijn commerciële instelling wilde doen. Ik dacht: dat zullen ze mij vast niet toevertrouwen. Maar mijn commerciële instelling is juist de reden dat ze mij hebben aangenomen. Inmiddels heb ik al een paar keer de deelname van Moore DRV aan de open dag van Nyenrode geleid en zorg ik voor de werving van mensen. Ik breng ook wel eens een nieuwe cliënt binnen voor Moore DRV. Ik ben ambitieus, kijk graag over de grenzen van mijn eigen functie heen. En ja, partnerambities heb ik ook.

Ontwikkeling en een goede werk-privébalans

Resultaat is belangrijk bij ons. Er heerst een mentaliteit van ‘met z’n allen ertegenaan’. Maar niet ten koste van alles. Het is ook belangrijk dat je je ontwikkelt, dat je je goed voelt en werk en privé goed kunt combineren. Tegen young professionals die overwegen een overstap te maken zou ik willen zeggen: wees eens eerlijk tegen jezelf. Weeg de voor- en nadelen van je werk tegen elkaar af. Ben je echt tevreden met het totaalplaatje, van salaris tot werk-privébalans tot groeikansen? Of zou je het eigenlijk anders willen? Bij Moore DRV kan het allemaal. Als dat is wat je zoekt, wacht dan niet af en toon een beetje lef!’

Blog controleassistent Daniel de Groot Moore DRV

Wie ben ik?

Naam: Daniël de Groot
Functie: Senior assistant audit
Werklocatie: Rotterdam
Bij Moore DRV sinds: augustus 2014
Motto: ‘Samen komen we tot het beste resultaat’
Dit zeggen collega’s over mij: ‘Enthousiast en ambitieus met een voorliefde voor sportwagens’
Wat collega’s nog niet wisten: ‘Ik heb een fotografisch geheugen’

FacebookTwitterLinkedIn

Zullen wij contact met jou opnemen?

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Onze recruiters

Recruiter Melissa de Wolf
Melissa de Wolf – Stapel

Recruiter

m.stapel@moore-drv.nl

+31 6 29641260

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited