Nieuwe manier van werken voor
startende ondernemingen

  • 26 april 2022
  • Harry Verweij en Martin Witt - Partners en accountants

Hoe zorg je ervoor dat je als kwaliteitskantoor ook bereikbaar bent voor startende ondernemingen? Daarvoor introduceert Moore DRV het Smart-bedieningsconcept; een volledig digitale bediening met handige apps en een aantrekkelijke abonnementsprijs. Plus de mogelijkheid om gebruik te maken van de brede kennis en expertise van het accountantskantoor. Omdat deze dienstverlening zo verschilt van wat we normaal doen, is er een speciaal team opgericht dat werkt voor deze klanten. Martin Witt en Harry Verweij zijn samen verantwoordelijk voor de servicelijn samenstel en vertellen over het nieuwe bedieningsconcept en team.

Harry Verweij: “Smart biedt startende ondernemingen voor een prettig lage prijs een kant en klare oplossing voor hun administratie en btw. De introductie van Smart is onderdeel van de vernieuwing van de servicelijn samenstel van Moore DRV waarvan ook de bestaande bedieningsconcepten Pro en Cfo deel uitmaken. Met Smart erbij hebben nieuwe klanten nu meer te kiezen.”

Wat was voor jullie de aanleiding om na te denken over het vernieuwen van de servicelijn samenstel?

Martin Witt: “We merkten dat we een belangrijke doelgroep niet konden bereiken met het bestaande aanbod van Moore DRV. Ik doel daarbij op startende ondernemers – jong en ambitieus – met een goed plan maar met beperkte financiële middelen. Smart sluit aan bij de behoefte van ondernemers aan lage kosten, hoge kwaliteit, digitale efficiency en – indien nodig – snel toegang tot de kennis en expertise van onze accountants en adviseurs. We denken dat we iets hebben ontwikkeld waar beginnende ondernemers heel blij van worden. Smart heeft de vorm van een abonnement. Voor iets minder dan zes tientjes per maand zijn de administratie en btw, tiptop geregeld.”

 

Wat houdt Smart in?

Harry Verweij: “Klanten die Smart kiezen, krijgen een volledig digitale dienstverlening, zonder de tussenkomst van een contactpersoon. Bij Smart loopt alles via onze website en apps: van het aanleveren van de bonnen, facturen en documenten tot het ontvangen en versturen van berichten. De klant doet veel zelf. Dat is kostenbesparend. Smart is modulair opgebouwd. De basis is het verzorgen van de administratie en de btw-aangifte. Dat bieden we aan in abonnementsvorm voor een scherpe prijs via een maandelijkse of jaarlijkse incasso. Smart-klanten kunnen deze basis uitbreiden met andere diensten, zoals de aangifte ib, aangifte vpb, samenstellen van de jaarrekening, enzovoort. Dan betalen ze iets meer.

Waarom is Smart vooral voor startende klanten van Moore DRV?

Martin Witt: “Dat heeft vooral te maken met de wensen van onze huidige klanten. Dat zijn vooral gevestigde bedrijven. Ze zijn van ons service en begeleiding gewend. Het zijn ondernemers met overvolle agenda’s. Die willen zo min mogelijk gedoe hebben. Neem de dienstverlening die we bieden met het bedieningsconcept Pro, daaronder valt eigenlijk de gewone manier van werken voor de meeste van onze klanten. Dat zijn vaak gevestigde bedrijven van klein tot middelgroot. Bij Pro is er regelmatig persoonlijk contact tussen een klant en zijn of haar vaste contactpersoon. Een deel van het werk is maatwerk: we benaderen deze klanten actief met suggesties en tips. Wij weten dat de waardering van onze Pro-klanten vooral draait om het persoonlijke contact, het bij de hand nemen, meedenken, proactief signaleren van aandachtspunten en kansen en de service op maat. Smart sluit niet aan bij die verwachtingen.”

Smart is dus voor startende ondernemers en Pro is voor gevestigde bedrijven: hoe past de Cfo-dienstverlening in dit plaatje?

Harry Verweij: “Bedrijven die voor onze Cfo-bediening kiezen, zijn vaak middelgrote tot grote familiebedrijven met eigen administraties en eigen administratiesoftware. De dga van de onderneming is doorgaans een zeer ervaren ondernemer die zich persoonlijk laat begeleiden door één van de adviseurs uit met name onze directie. Het kunnen bedrijven zijn met een complexe structuur en ingewikkelde bedrijfsprocessen. De vragen die wij van deze ondernemers krijgen, zijn heel specifiek. Ze kunnen gaan over het beter inrichten van hun administratie of over het verzamelen en analyseren van data voor het maken van goed onderbouwde beslissingen. De waardering die wij krijgen van deze klanten draait om meedenken, adviseren, ontzorgen, persoonlijke dienstverlening op maat, het hoge niveau van onze adviezen, en het denken aan dingen waaraan de klant nog niet heeft gedacht. Bij Cfo staan wij als een consultant naast de ondernemer en is er wekelijks of soms zelfs dagelijks contact met de leiding over de financiële kanten van het ondernemen.”

Waarom komt Moore DRV nu met het vernieuwen van de bediening van de servicelijn samenstel?

Martin Witt: “Vernieuwingen zoals deze voer je niet van de ene op de andere dag uit. We denken hier al een tijd over na. Het komt voort uit een nieuwe manier van kijken naar de wensen en behoeften van klanten. Het one size fits all is in onze sector echt verleden tijd denken wij. Onze innovaties leiden tot meer keuze en duidelijkheid. Zo is voor iedereen helder wat onze dienstverlening inhoudt en wat klanten van ons mogen verwachten.”

Wat betekent dit voor de collega’s in de samenstelpraktijk?

Harry Verweij: “Het klinkt misschien vreemd, maar voor de huidige collega’s verandert er eigenlijk weinig. Het werk voor Smart zal door een klein vast team worden gedaan. Dat team houdt zich uitsluitend bezig met de bediening van Smart-klanten. En met bestaande klanten blijven we gewoon op de huidige manier samenwerken, volgens het Pro-bedieningsconcept.  Voor de meeste collega’s verandert er dus niet veel. Maar je kan natuurlijk zelf kiezen in welk samenstel team je wilt werken. Houd je van advisering en persoonlijk contact? Dan kies je voor onze reguliere samenstelteams. Vind jij het heerlijk om administraties te voeren, aangiftes te verzorgen, jaarrekeningen te maken en vooral digitaal contact te hebben met de klant? Dan ben jij perfect voor ons smart-team. De keuze ligt bij jou!”

WhatsAppEmailFacebookTwitterLinkedIn
MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited