Werken en leren bij Moore DRV:
‘Het beste van twee werelden’

  • 31 maart 2020
  • Anne Glerum - Junior audit assistent

Naast een goed salaris ook nog een auto, een laptop én een studie van de zaak? Er zijn maar weinig 18-jarigen die dat allemaal kunnen zeggen. Anne Glerum is er daar één van. Als young professional bij Moore DRV volgt ze een werk-leertraject, waarbij ze vier dagen per week werkt als staff audit en één dag naar school gaat. ‘Het is het beste van twee werelden’, vindt ze.

 

Na het behalen van haar vwo-diploma wilde Anne zo snel mogelijk aan het werk. ‘Op de middelbare school was ik penningmeester bij de leerlingentak van OMO, de vereniging voor middelbare scholen in Brabant, en het leek me leuk om verder te gaan in de financiële sector. Maar ik had geen zin om saaie boeken te lezen. Ik wilde liever meteen aan de slag en een kijkje in de keuken nemen’, vertelt ze enthousiast.

 

Van de middelbare school naar een fulltime job

Ze meldde zich aan voor de deeltijdopleiding accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit en vond op de site een lijst met vijftig kantoren, waarmee het opleidingsinstituut vaak samenwerkt. ‘Moore DRV sprong er voor mij uit, omdat het zich profileerde als een persoonlijk bedrijf en ik vooral las wat zij míj konden bieden. In tegenstelling tot alle kantoren die zich vooral richtten op wat ik voor hen moest doen.’

Dus ging ze bij Moore DRV aan de slag als junior audit assistent. ‘Ik kwam net van de middelbare school en werkte opeens fulltime op kantoor, dus had echt geen idee wat ik daar deed. Gelukkig kreeg ik een mentor toegewezen, die me goed op weg hielp. Ik mocht heel rustig beginnen, kreeg alle tijd om de eerste taken op te pakken en kon zo veel vragen stellen als ik wilde. Dat was heel fijn’, herinnert Anne zich.

 

‘Je kunt bij mkb’ers écht het verschil maken’

Inmiddels heeft ze haar draai helemaal gevonden. ‘Ik zit als junior audit assistent meestal bij klanten op kantoor. Samen met de rest van het team maak ik een dossier op basis van de documenten die we krijgen met gegevens over de liquide middelen, debiteuren en crediteuren. We kijken wat de klant heeft gedaan, waarom die zo heeft gehandeld en bedenken wat er beter kan’, legt de young professional uit.

‘Ik vind het heel leuk om met zijn allen te sparren en tips te formuleren die de klant echt helpt in de bedrijfsvoering. Zeker bij het soort klanten dat Moore DRV heeft, de familiebedrijven “uit de echte economie”, kun je écht het verschil maken. Door ze met onze kennis en achtergronden te ondersteunen en hun bedrijf zó goed in te richten dat zij de top kunnen bereiken.’

 

Doordeweeks werken, ’s weekends leven als een student

De combinatie van werken en studeren bevalt Anne goed. ‘Doordeweeks is het vier dagen knallen op werk. Maar op vrijdag zit ik net als iedere andere 18-jarige in de klas te dollen met studiegenoten en ga ik ’s avonds uit. Ik heb dus echt het beste van twee werelden: een goede baan en het studentenleven in het weekend’, vertelt ze. ‘En het grootste voordeel is dat wat ik op vrijdag leer, ik maandag al kan toepassen.’

Dat is althans het grootste voordeel voor haar ontwikkeling, want de arbeidsvoorwaarden zijn Anne ook wat waard. ‘Moore DRV betaalt mijn studie, ik heb een salaris, kreeg meteen een computer van de zaak en een auto mét een tankpas. Daar mag ik ook privé mee rijden – super chill! Daarnaast heb ik genoeg verlofdagen en krijg ik vrij op de dag van een tentamen’, somt ze tevreden op.

 

‘Genoeg tijd om te sporten en vrienden te zien en toch voldoende uitdaging’

Dat laatste draagt ook bij aan een goede werk-privébalans, die de junior audit assistent “heel fijn” vindt. ‘Ik denk dat als je privé genoeg tijd hebt om te ontspannen, je je beter kunt inzetten voor je werk. Ik kan bijna altijd op tijd naar huis en heb genoeg tijd om drie keer in de week te sporten en mijn vrienden vaak te zien. Als het eens nodig is om eventjes door te werken, gebeurt dat altijd in overleg.’

‘Omdat ik een beginnersfunctie heb, leer ik stapje voor stapje nieuwe werkzaamheden. Als ik het ene onder de knie heb, dan krijg ik weer iets anders toegewezen dat nét iets moeilijker is. Zo kom ik steeds iets verder en blijft het werk interessant. Iedere dag is anders en dat houdt me gemotiveerd.’

Door het werk-leertraject dat de accountant in spe volgt, heeft ze voorlopig aan uitdaging geen gebrek. Over vijf jaar hoopt ze haar bachelor te hebben afgerond. ‘Dan hoop ik als audit assistent bij Moore DRV zó goed te zijn dat ik degenen die dan in mijn huidige positie zitten kan helpen. Ik kan nu zelf ook naar oudere collega’s toe lopen om met mij te sparren, het lijkt me leuk om dat dan terug te doen.’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij Moore DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited