Senior assistant audit Jan-Marien over
zijn werkdag

  • 18 mei 2017
  • Jan Marien Nijsse - Senior assistant audit

Jan-Marien Nijsse is senior assistant audit bij Moore DRV in Middelburg. In deze blog omschrijft senior assistant audit Jan-Marien hoe een werkdag binnen de auditpraktijk van Moore DRV eruit ziet. Lees zijn verhaal!

06.45 uur “De wekker gaat om kwart voor zeven. Maar ik blijf zoals altijd een kwartiertje snoozen. En dan hop het bed uit, wakker worden onder de douche. Na een kom met magere yoghurt en cruesli kleed ik me aan. Meestal ga ik in pak werken, zeker als ik naar cliënten moet. Maar op kantoor zijn een nette broek en overhemd of trui ook prima. Vandaag trek ik wel een pak aan omdat ik op bezoek ga bij een cliënt.

07.30 uur Om half acht stap ik in de auto naar mijn werk. Ik luister naar Frank Dane op radio 538. Soms zet ik mijn eigen muziek op, voornamelijk top 40 of r&b klassiekers. Als het maar een lekker nummertje is. Mijn werkdag start vandaag rond 07.45 uur bij een cliënt. Ik start mijn laptop op en ga mijn eerste kop koffie halen. Vervolgens overleg ik met de supervisor audit wat ik ga doen, en welke posten of processen ik ga controleren.

10.30 uur Ik ben bij een autodealer bezig met de post voorraad. Ik kijk eerst of alle auto’s tegen normale prijzen zijn opgenomen. Daarna voer ik analyses uit en die bespreek ik met een controller van het bedrijf om na te gaan of de analyses kloppen. Als er dit jaar 500 auto’s aanwezig zijn en vorig jaar stonden er maar 200, wat is daar dan de verklaring voor? Als er geen nieuwe vestigingen zijn bijgekomen dan is dat opvallend. Het kan een fout in het systeem zijn. Dat verifiëren we dan.

Controleassistent Jan-Marien

12.00 uur Tijdens de lunch ga ik een half uur buiten uitwaaien samen met collega’s. We hebben het niet over werk, maar over het weekend of wat we gaan doen. Zelf zit ik tijdens het weekend nog wel eens in de studieboeken voor mijn bachelorstudie voor registeraccountant aan Nyenrode. Maar ik ga ook vaak zeilen, hardlopen of met vrienden een biertje drinken met een lekkere bitterbal erbij!

15.00 uur ’s Middags kijk ik samen met een cliënt naar punten waar de grote bedrijfsrisico’s zitten. Zo’n risico kan zijn dat mensen vanuit het bedrijf geld naar zichzelf kunnen overmaken zonder dat iemand dat controleert. Als dat het geval is dan wijs ik op de risico’s en laat ik zien hoe dat anders ingericht kan worden. Iedere dag loop ik tegen wat nieuws aan en telkens weer moeten we tot een goed dossier komen. Dat vind ik leuk en uitdagend aan mijn werk.

Ik zit iedere week bij een andere cliënt. Mijn werk is daardoor heel afwisselend. Bedrijfsvormen wisselen en ik kom in contact met veel verschillende personen. Je ziet dan ook dat iedereen een eigen visie heeft op het bedrijf en de toekomst. De directie kijkt hier anders tegenaan dan audit. De gesprekken met ondernemers en controllers en het samenwerken met mijn collega’s geven me veel energie!

Controleassistent Jan-Marien

17.30 uur Tussen vijf en half zes rijd ik weer naar huis. Mijn vader kookt altijd. Deze keer geen standaard aardappelen, vlees en groente, maar Indiase curry. Daarna ga ik zeilen op het Veerse Meer. Ik ga zo 1 à 2 keer per week zeilen, ook wel eens op de Oosterschelde. Ik zeil op verschillende boten zoals een X-43 en een J70. Met de J70 doe ik met het team van Watersportvereniging Wolphaartsdijk mee aan de Eredivisie Zeilen. Vanavond trainen we op het Veerse Meer met de boot van David van de Plasse, die toevallig vennoot is bij Moore DRV. Op de boot ben je op elkaar aangewezen en ga je samen voor het beste resultaat. Dat zie ik ook terug in mijn werk binnen de auditpraktijk. Samen kun je veel meer bereiken dan alleen!

22.00 uur ’s Avonds lees ik nog een boek over een overtocht per zeilboot van Europa naar Amerika (dat is een van mijn grote dromen). Maar ik vind het vooral gaaf om het zelf te doen. Je bent alleen maar bezig met de elementen, de wind, het water, de stroming en de boot, met niks anders, dat geeft rust. En dan is het tijd om te slapen, om de volgende dag weer fris en fruitig aan de slag te gaan voor onze cliënten”.

Wie ben ik?

Naam: Jan Marien Nijsse
Functie: Senior assistant audit
Vestiging: Middelburg
Bij Moore DRV sinds: September 2013
Motto: ‘Samen komen we tot het beste resultaat’
Dit zeggen collega’s over mij: ‘Een enthousiaste, gezellige en gedreven kerel die met z’n boerenverstand lekker nuchter is’
Wat collega’s nog niet wisten: ‘Dat ik hoge ambities heb om ver te komen in het wedstrijdzeilen en dat ik nog een keer een ronde rond de wereld wil varen’

FacebookTwitterLinkedIn

Zullen wij contact met jou opnemen?

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited