'Bij Moore DRV krijg ik continu
nieuwe uitdagingen'

  • 24 november 2020
  • Danny Nieuwenhuijze - Senior belastingadviseur manager

In dertien jaar dienstverband bij Moore DRV groeide Danny Nieuwenhuijze door van fiscaal assistent tot senior manager belastingadviseur. We interviewen hem over de ontwikkelmogelijkheden die hij kreeg. ‘Het carrièrepad dat ik heb doorlopen, zegt volgens mij genoeg: je kunt je bij Moore DRV continu blijven ontwikkelen.’

Van vakantiemedewerker naar senior manager

‘Al in mijn studietijd kwam ik terecht bij Moore DRV. Ik studeerde fiscale economie aan de Universiteit van Tilburg en miste in die opleiding de toepassing van de theorie in de praktijk. Daarom begon ik aan het einde van mijn derde jaar te solliciteren voor een vakantiebaan. Bij Moore DRV werd ik tijdens mijn sollicitatie gelijk serieus genomen en zat ik meteen aan tafel met een vennoot en manager. Zij gaven mij het gevoel dat ik meer dan welkom was en maakten mij enthousiast voor de werkzaamheden.’

Van andere fiscalisten leren

Danny hoefde dan ook niet lang na te denken en koos direct voor Moore DRV. ‘Ik begon als fiscaal assistent en ben ook nog even aangiftemedewerker geweest. Na het afronden van mijn master kon ik direct fulltime aan de slag als junior belastingadviseur en zo heb ik mij steeds verder doorontwikkeld. Ik werd belastingadviseur op ons kantoor in Goes en kreeg ook de mogelijkheid om één dag in de week op ons kantoor in Middelburg te werken, zodat ik met nieuwe collega’s en cliënten te maken kreeg en van andere fiscalisten kon leren.’

In 2014 maakte hij de overstap naar het kantoor van Moore DRV in Terneuzen. Danny gaf aan behoefte te hebben aan meer klantcontact en kreeg die gelegenheid door rechtstreeks onder een fiscaal vennoot te gaan werken. Daar ontstond ook een specifieke focus op België. ‘De grens is vanuit Terneuzen natuurlijk heel dicht bij. Zeeuwse ondernemers gaan snel in België ondernemen en andersom’, vertelt de senior manager belastingadviseur.

 

Grensoverschrijdend werken als belastingadviseur

‘Deze klanten hebben te maken met verschillende nationale wetgevingen en verdragen tussen landen onderling. Voor hen is het van belang dat wij deze wetten en regels vertalen naar hun situatie en dat we alles goed voor ze regelen. Daarnaast is het interessant om de fiscale mogelijkheden te benutten’, legt Danny uit. ‘Dit is complexere materie, wat het werk vaktechnisch ook heel uitdagend maakt.’

Door die focus op België mag Danny namens Moore DRV regelmatig naar bijeenkomsten in het buitenland. ‘Moore DRV is aangesloten bij Moore Global, een netwerk van accountantskantoren over de hele wereld. Op de bijeenkomsten die zij organiseren, worden veel fiscale vraagstukken besproken en leer je adviseurs uit andere landen persoonlijk kennen. Zo trekken wij op met Belgische adviseurs, met wie we snel kunnen schakelen binnen onze Nederland-Belgiëdesk. Onze klanten ervaren hierdoor snelle en goede service.’

Klaargestoomd voor nieuwe rol in Management Development-traject

Na een jaar in Terneuzen werd Danny manager belastingadviseur. Zo breidde zijn takenpakket nog verder uit. Hij werd onderdeel van het managementteam en in die hoedanigheid betrokken bij diverse kantoorzaken. ‘Vervolgens heb ik de afgelopen twee jaar het Management Development-traject van Moore DRV gevolgd in aanloop naar mijn nieuwe rol als senior manager. Daar bespraken we daar met collega’s van andere Moore DRV kantoren de uitdagingen die we in ons werk tegenkwamen en hoe hier het best mee kon worden omgegaan.’

‘Waar je daarbij aan moet denken? Bijvoorbeeld aan de omgang met een ontevreden cliënt, een minder functionerend teamlid of de beste manier voor het werven van een specifieke nieuwe opdracht. In dit programma kon je niet alleen van je eigen vraagstukken leren, maar ook van de uitdagingen waar anderen in het werk tegen aanliepen. Daarnaast werd iedereen zich hier bewust gemaakt van zijn of haar eigen kwaliteiten, zodat je deze ook bewust kunt gaan inzetten op de werkvloer.’

‘Altijd in ontwikkeling blijven hoort bij het vak’

Hoewel Danny al heel wat stappen heeft gemaakt in zijn carrière, staat hij er nog steeds voor open om verder door te groeien. ‘Maar dit is voor mij geen doel op zich. Mijn ervaring is dat, zodra je er klaar voor bent, de mogelijkheden binnen Moore DRV geboden worden. Iedereen wordt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling begeleid door een mentor. Op het moment dat je bepaalde stappen wilt zetten, kun je die mentor aanspreken en bespreken wat je ambities zijn en hoe je die kunt realiseren’, legt hij uit.

‘Ondertussen wil ik wel altijd in ontwikkeling blijven. Dat móet je ook doen als fiscalist. Het recht ontwikkelt zich per dag en je moet je vaktechnische kennis als belastingadviseur altijd op peil houden. Wat dat betreft past dit vak heel goed bij me.’ Datzelfde geldt voor Moore DRV als organisatie, ‘Omdat je bij Moore DRV werkt voor klanten uit ‘de echte economie’. Je zit direct met de ondernemer aan tafel die ook de zeggenschap heeft. Van de keuzes die ze vandaag maken – onder andere op basis van jouw advies – ondervinden zij morgen de gevolgen.’

Uitdaging in dagelijkse praktijk én persoonlijke ontwikkeling

‘Daarnaast is het uitdagend dat er bij klanten van Moore DRV – mkb’ers en familiebedrijven – ook een stukje privé aan verbonden zit. Dat brengt bijvoorbeeld bij een bedrijfsoverdracht wat meer emotie met zich mee. Dus: of ik genoeg uitdaging krijg bij Moore DRV? Ja, zeker. In zowel de dagelijkse praktijk, als in de kansen die ik krijg om me persoonlijk te ontwikkelen. Als je kijkt naar het carrièrepad dat ik tot nu toe heb doorlopen, zegt dat volgens mij wel genoeg. Je krijgt bij Moore DRV continu nieuwe uitdagingen en dat zorgt ervoor dat je veel plezier in je werk hebt.’

WhatsAppEmailFacebookTwitterLinkedIn
MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited