Fino alla fine

  • 20 januari 2020
  • Tom de Rijke - Belastingadviseur

Naast het koken van pasta en het vouwen van papieren vliegtuigjes heeft het Personal Development Programma ons nog iets belangrijks geleerd: elk goed verhaal heeft ‘een kop, een romp en een staart’. Om trouw aan de geleerde lessen te voldoen, dit keer dus het laatste deel van ‘dit drieluik’, met de subtitel: fino alla fine. Zou dat toevallig Italiaans zijn?

Uiteraard! De kreet fino alla fine wordt onder andere door de Italiaanse voetbalclub Juventus als motto gehanteerd en betekent zoveel als ‘tot het einde’. Wat vrijer vertaald: niet opgeven, totdat het einde echt daar is! Een einde, of het nu gaat om het einde van een goed boek, je favoriete serie of een sportseizoen, is altijd bijzonder.

Einde van het personal development programma

Ook deze periode staat in het teken van dingen die eindigen. Zo is onlangs niet alleen het kalenderjaar, maar ook onze deelname aan het Personal Development Programma geëindigd. Een periode van een jaar hebben wij door middel van groepsmodules, individuele coaching en heuse challenges hard gewerkt om ‘een betere versie van onszelf’ te worden. We hebben veel geleerd over onszelf, over anderen en vooral over de interactie met elkaar. Deze kennis mochten we in de één na laatste sessie in een end game ten tonele brengen. Hierbij gingen we in gesprek met twee trainingsacteurs, die onze communicatieve vaardigheden daarbij behoorlijk op de proef stelden. Zo kregen we te maken met diverse personages met zeer uiteenlopende karakters, van een gehaaste en ‘intimiderende’ collega tot een introverte potentiële cliënt.

 


Lees ook deze blog van Tom: ‘Wel vliegen, niet vluchten’


 

Presenteren over je persoonlijke ontwikkeling

Het slotstuk van het development programma was een gezamenlijke sessie, waarbij niet alleen de deelnemers, maar ook hun mentoren aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomst gaven alle deelnemers een presentatie over hun persoonlijke ontwikkeling gedurende het afgelopen jaar. Iedereen vertelde een eerlijk verhaal over zijn of haar uitdagingen en overwonnen obstakels. Wat mij betreft is hierbij gebleken dat we allemaal een zeer waardevolle vaardigheid hebben geleerd: het toepassen van eerlijke zelfreflectie. De eerste stap voor persoonlijke groei is namelijk het erkennen van je persoonlijke verbeterpunten, zodat je op basis daarvan leerdoelen kunt formuleren en daarmee aan de slag kunt gaan.

Normaal gesproken is een logisch gevolg van een einde dat een conclusie wordt getrokken. In dit geval ligt dat echter anders. De presentaties eindigden niet met een conclusie, maar met een blik op de toekomst. Hieruit volgde het belangrijkste inzicht van de leergang: aan het Personal Development Programma is misschien een einde gekomen, maar aan onze ontwikkeling zeker niet. ‘Blijvend ontwikkelen’ noemt Moore DRV dat. En dus blijven we ook in het nieuwe jaar hard werken aan onze persoonlijke groei en die van de medewerkers in onze mooie organisatie. Fino alla fine.

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij Moore DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Onze recruiters

Melissa de Wolf – Stapel
Melissa de Wolf – Stapel

Recruiter

m.stapel@drv.nl

+31 6 29641260

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited