16 juni 2023
Beau van der Maas – Assisant audit
De overstap van kok naar assistant audit is misschien niet de meest voor de hand liggende carrièreswitch. Toch voelt Beau van der Maas (25) zich inmiddels helemaal thuis bij Moore DRV. “Ik ben niet helemaal een vreemde eend in de bijt. Veel collega’s hier hebben een andere achtergrond. En heel toevallig: een oud-collega van me uit het restaurant werkt ook bij Moore DRV!”
Hoewel Beau met plezier zijn beroep als kok uitoefende in een hoog gewaardeerd restaurant in Middelburg, merkte hij na een paar jaar werkervaring dat hij niet meer uitgedaagd werd. Beau: “Natuurlijk is je werk als kok uitdagend, maar in dat vak ligt de nadruk meer op creativiteit. Ik voelde sterk dat ik mijn hersenen op een andere manier wilde gebruiken en besloot me aan te melden voor een nieuwe opleiding. Hoe ik op accountancy uitkwam? Ik heb een lijst van alle opleidingen die er bestaan uitgeprint en ben één voor één de opleidingen afgegaan. Uiteindelijk bleef alleen accountancy over, ik merkte dat ik klaar was voor deze nieuwe stap.”
Beau meldt zich aan voor de opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit en wordt al snel gespot door een recruiter. “Ik ontving een email van een recruiter van Moore DRV en dat voelde meteen goed. Tijdens de gesprekken die daarna volgden voelde ik al snel een gemoedelijke sfeer. Ook merkte ik dat ze vertrouwden op mijn kunnen, terwijl ik zelf nog best onzeker was voor deze nieuwe grote stap na mijn koksopleiding. Dat vertrouwen zorgde ervoor dat ik bereid was om mijn vleugels uit te slaan bij Moore DRV.”
Wat zo goed bij Beau past is de mogelijkheid om snel te groeien. “Binnen Moore DRV is er écht de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen. Voor mij betekent dit dat ik als oudere instromer (25) me sneller wil ontwikkelen. De gemiddelde instromer is 18 of 19 jaar oud en ik heb natuurlijk al een paar jaar werkervaring. Ik heb verschillende gesprekken gehad om mijn ontwikkeltraject op maat te maken. Van mijn mentor krijg ik heel concreet advies om mezelf sneller te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door om specifieke taken te vragen die steeds een stapje ingewikkelder zijn.”
Bovendien lijkt de combinatie van werken en studeren Beau op het lijf geschreven. “Naarmate de studie vordert, ga je dingen herkennen in de theorie. Dan zie je dat je iets aan het leren bent wat je bijvoorbeeld al gedaan hebt in de praktijk. Of andersom, natuurlijk. En als ik aan iets werk wat ik nog niet op school heb geleerd, dan is er altijd iemand om vragen aan te stellen. Ik heb nooit het gevoel dat ik helemáál in het diepe word gegooid. Er is altijd een aanspreekpunt om op terug te vallen. De verantwoordelijkheid die ik hier krijg vind ik heel fijn en ik hecht veel waarde aan die manier van leren.”
Dat Beau zich op zijn plek voelt bij Moore DRV komt ook door de gezelligheid van het team, vertelt hij. “We werken in een nieuw en mooi kantoor, met een kantoortuin met veel groen en een tap in de kantine. Op maandagochtend bespreken we eerst de voetbaluitslagen met elkaar en daarna halen we voor elkaar koffie. Die laagdrempeligheid ben ik als kok gewend en daarom vind ik het ook belangrijk dat er wel gelachen kan worden. Natuurlijk werken we hard, maar daarnaast is het ook gewoon heel gezellig met elkaar.”
Dat Beau zich op zijn plek voelt bij Moore DRV staat buiten kijf, maar met zijn ambities voor de toekomst houdt hij zich voorlopig nog niet bezig. Beau: “Ik bekijk het echt per jaar en probeer te doen wat goed voelt. De groeimogelijkheden zijn er zeker bij Moore DRV. Eerst wil ik mijn bachelor afmaken en daarna wil ik sowieso nog een master volgen. En als ik daarna nog een postmaster wil volgen, zijn we alweer 6,5 jaar verder. Voorlopig is er nog voldoende ruimte om te groeien!”
En of Beau nog weleens achter het fornuis staat? “Ik moet natuurlijk thuis ook eten”, zegt Beau lachend. “Lekkere gerechten op tafel zetten blijft natuurlijk leuk om te doen, dus dat doe ik geregeld in mijn vrije tijd. En op werk kreeg ik twee jaar lang al de vraag of ik niet eens voor de collega’s wilde koken. Dus heb ik een tijdje terug samen met Loes die vroeger in de bediening werkte een diner op de vestiging georganiseerd voor het auditteam. Dat was een hele gezellige avond!”
Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan mij altijd e-mailen, een berichtje sturen via LinkedIn of gewoon WhatsAppen!
LinkedInE-mailBel +31 88 460 6988