‘Ik krijg hier alle ruimte om te groeien’

  • 7 september 2021
  • Febbe de Blaeij - Gevorderd salarisadministrateur

Febbe de Blaeij (30) verruilde drie jaar geleden haar baan als HR medewerker op de Amsterdamse Zuidas voor de functie van salarisadministrateur bij Moore DRV in Sliedrecht. Een opmerkelijke stap? Niet voor Febbe: ‘Hier komen mijn kwaliteiten naar boven.’

‘Na mijn opleiding Media en Entertainment Management ging ik werken op de evenementenafdeling van een advocatenkantoor. Vervolgens heb ik daar nog gewerkt op de afdeling Marketing & Communicatie en op de HR-afdeling. Mijn draai kon ik er echter niet vinden. Toen een collega mij vroeg of salarisadministratie niet wat voor me zou zijn, dacht ik: ja! Met mijn cijfermatig inzicht en nauwkeurige werkstijl zou dat best eens kunnen passen.

Ongedwongen sfeer

Ik besloot de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) te volgen en daarnaast te gaan werken in de salarisadministratie. Het solliciteren vond ik pittig. Ik was ook steeds zo zenuwachtig. Maar bij de sollicitatie bij Moore DRV kon ik de stress loslaten. Het was een leuk gesprek met vragen als ‘Kijk je wel eens op je eigen loonstrook? En wat valt je dan op?’ Er was gelijk een klik.

Op mijn eerste werkdag kreeg ik een rondleiding door het kantoor. Het viel me meteen op dat de sfeer heel ongedwongen en niet hiërarchisch is. Iedereen loopt makkelijk bij elkaar binnen. Ook voelde ik meteen dat mijn nieuwe collega’s blij waren dat ik er was. Het team had versterking nodig en dat was voor mij een mooie kans om veel nieuwe dingen te leren.

Leuke job met afwisseling

Mijn afdeling werkt volgens een planning die aangeeft wie de werkzaamheden voor welke klanten oppakt en rond welke datum de klant de salarisoutput wil ontvangen. Dat is mijn uitgangspunt. Daarnaast controleer ik bij elke klant of er nog dingen in het salarispakket of in de van toepassing zijnde cao staan waar ik nog iets voor moet muteren, aanpassen, controleren of navragen. En ik controleer natuurlijk of de administratie voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Naast de salarisverwerking stel ik arbeidsovereenkomsten op, scan ik op subsidiemogelijkheden en heb ik contact met onder andere pensioenleveranciers, ziekteverzuimverzekeraars, de Belastingdienst en het UVW. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van de WAZO-uitkering voor het zwangerschaps- en bevallingsverlof of het aanvullend geboorteverlof.

Als gevorderd salarisadministrateur ben ik het aanspreekpunt voor de klant en krijg ik diverse vragen. Bijvoorbeeld: ‘Ik heb een medewerker die niet goed functioneert, hoe ga ik hiermee om?’ of ‘Ik heb een medewerker die ouderschapsverlof wil opnemen, hoe werkt dat?’ Sommige antwoorden weet ik, andere vragen moet ik uitzoeken. Wanneer ik vragen krijg die voor mij te ingewikkeld zijn, dan leg ik deze neer bij onze interne salaris- of HR-adviseurs.

Continu op zoek naar uitdaging

Adviesvragen probeer ik al zoveel mogelijk zelf te beantwoorden. Dit doe ik, omdat ik de ambitie heb om door te groeien naar de functie van salarisadviseur. Hiervoor heb ik ook net een opleiding afgerond: de Vakopleiding Payroll Services (VPS). De rol van adviseur is een rol die ook echt bij mij als persoon past. Ik wil veel zelf kunnen en weten om klanten te kunnen helpen. En ik wil graag blijven leren. Wanneer ik een ingewikkelde kwestie zelf heb uitgezocht dan ben ik trots op mezelf en denk ik: ‘Nu weet ik meer, wauw!’ En daarna: ‘Waar is de volgende uitdaging?’

Je kent iedereen

Wat ik fijn vind aan werken bij Moore DRV is dat je de voordelen en ontwikkelmogelijkheden van een groot kantoor hebt, maar de sfeer van een kleiner kantoor. Ik heb namelijk ruim 600 collega’s, maar dat heb je niet zo snel door omdat we verspreid zitten over 12 vestigingen. Op je eigen vestiging ken je iedereen en loop je bij iedereen binnen voor een praatje, of het nu een vennoot of een stagiair betreft. Tegelijkertijd werk je voor diverse projecten samen met collega’s van andere vestigingen. Zo ben ik sinds kort onderdeel geworden van het team van key-users voor het salarispakket. Wanneer collega’s vragen hebben over dit pakket of een fout hebben gedetecteerd, dan kunnen ze onder andere bij mij aankloppen.

Goed contact met klanten

Dat persoonlijke contact vind ik ook terug bij onze klanten. Ik heb voornamelijk te maken met kleine en middelgrote bedrijven; van apotheken en huisartsenpraktijken tot schoonmaakbedrijven, bouwbedrijven en retailers. Omdat de bedrijven niet heel groot zijn, spreek ik vaak rechtstreeks met de eigenaar. Hierdoor krijg ik een goed beeld van wat er bij een bedrijf speelt en dat vind ik super interessant. Het geeft me namelijk de mogelijkheid om te signaleren waar de klant extra ondersteuning bij kan gebruiken. Die kunnen wij ze dan vervolgens bieden.

Perspectief

Sinds ik bij Moore DRV werk heb ik een duidelijk perspectief voor mijn carrière. Toen ik mijn ambitie kenbaar maakte, waren daar ook oren naar en werd er een globaal carrièrepad voor me uitgestippeld. Ik kwam hier binnen als iemand zonder kennis van salarisadministratie en inmiddels zijn we drie jaar, twee opleidingen en één promotie verder. Collega’s houden ook rekening met mijn ontwikkeling en leggen daarom steeds nieuwe dingen bij mij weg om het voor mij uitdagend te houden. Daar leer ik veel van.

Moore DRV 100 jaar

Volgend jaar bestaat Moore DRV 100 jaar. Ik vind het leuk om dit mee te maken. Vooral omdat ik weet dat ik hier nog wel even blijf werken. Dit weet ik omdat het bedrijf en het werk echt bij me past. Wanneer je werkt op de salarisadministratie, mag je geen fouten maken. Het gaat namelijk om het salaris en pensioen van mensen. Ons eindproduct is een loonstrook. Dat lijkt simpel, maar er zit een hele wereld van cao’s, wet- en regelgeving en beleid achter. Daarin ben je nooit uitgeleerd. Die combinatie past bij mij. Ik bén dit vak!’

FacebookTwitterLinkedIn
MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited