Bij het team personeel & salaris zijn ruim 50 collega’s werkzaam die er dagelijks met elkaar voor zorgen dat de personeel- en salarisadministratie voor meer dan 4.000 klanten op orde is. Ze maken hiervoor gebruik van innovatieve systemen en delen onderling hun expertise op personeelsgebied. Elke dag brengt weer nieuwe uitdagingen, waarbij we zoveel mogelijk gebruikmaken van elkaars talenten.
Sparringpartner op het gebied van personeel & salaris
De diversiteit van onze klanten is groot. Zo verzorgen we de personeels- en salarisadministratie voor klanten met 1 werknemer in dienst, maar hebben we ook klanten met meer dan 400 werknemers. Elke klant heeft zo zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Met een innovatief salarissysteem behandelen we al meer dan 100 cao’s. Ook krijgen klanten te maken met veranderde wet- en regelgeving, uiteenlopende subsidieregelingen en nieuwe technologieën. Dit zorgt ervoor dat medewerkers regelmatig door klanten worden geraadpleegd. Maar ook zijn we proactief richting klanten. Onze klanten verwachten namelijk dat we scherp blijven. Dit maakt dat het vak voor onze medewerkers boeiend blijft.
Het team personeel & salaris
De lijnen binnen het team van personeel & salaris zijn kort. De te nemen stappen worden maandelijks afgestemd met specialisten van Moore DRV, het dagelijkse bestuur en met de verantwoordelijken van de vestigingen van waaruit de salaris- en personeelsadministratie van onze klanten wordt verzorgd. Uit oogpunt van continuïteit en efficiency is ervoor gekozen om de personeel en salarisadministratie vanuit een zestal vestigingen te verzorgen.


Ontwikkelingsmogelijkheden
Binnen het team personeel & salaris is het mogelijk om jezelf te specialiseren in een bepaald onderdeel, branche of sector. Ook het verzorgen van de salarisadministratie voor klanten die te maken krijgen met internationale aspecten behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de collega’s van de global mobility groep. Een geheel ‘aparte tak van sport’ waarin je jezelf kunt specialiseren is HRM. Je adviseert dan klanten op het gebied van personeel en organisatie. Als HRM Adviseur begeleid je klanten in hun rol als goede werkgever. Je zet je expertise in op een breed terrein voor een gevarieerde groep klanten voor wie je een belangrijk klankbord bent. Je helpt hen bij het formuleren van een aannamebeleid, bij het inrichten en implementeren van beoordelings- of beloningssystemen en informeert hen over de juiste toepassing van de geldende wet- en regelgeving. De ontwikkelingen in het vakgebied volg je op de voet en je kennis wil je graag uitbreiden en delen.
Opleidingsmogelijkheden
Afhankelijk van de functie waarin je begint heb je een bepaalde vooropleiding genoten. Er wordt verwacht dat je een Praktijk Diploma Loonadministratie hebt of dat je bereid bent om deze te gaan volgen. Daarna kun je eventueel met de opleiding Vakopleiding Payroll Services starten. Na het behalen van de studie wordt je ingeschreven bij het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting (NIRPA). Het NIRPA draagt zorg voor de kwaliteitsborging van professionals die werkzaam zijn in het vakgebied payroll. Je wordt bij het NIRPA ingeschreven in het Register Salarisadministrateur (RSa) of het Register Payroll Professional (RPP). Dit gebeurt op basis van behaalde diploma’s en jaarlijkse Permanente Educatie. Dit laatste wordt door de hiervoor speciaal opgerichte academie geregeld. Hiermee wordt geborgd dat de Moore DRV-professionals op de hoogte zijn en blijven van kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van hun vak.
Toekomst van het vak
Het voeren van een personeels- en salarisadministratie is noodzaak. Premies moeten worden ingehouden om deze weer af te kunnen dragen aan organisaties zoals de Belastingdienst of pensioenfondsen. Steeds meer handelingen worden echter geautomatiseerd. Innovatie is een van de belangrijkste speerpunten van Moore DRV. Zo worden systemen aan elkaar gekoppeld, waarin klanten en medewerkers slim samen kunnen werken. Door slim gebruik te maken van de data in deze systemen kunnen we de klanten voorzien van handige signalen prognoses en praktische adviezen.
Op de hoogte van wet- en regelgeving
In dit proces is het in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van belang om de privacy en gegevensbescherming te kunnen blijven garanderen. Daarnaast hebben we in ons vakgebied regelmatig te maken met veranderende wet- en regelgeving. Je blijft hierop anticiperen door het volgen van studies en cursussen.

