Accountant manager Simon: 'Bij Moore
DRV kan ik mijn ambities waarmaken'

  • 5 januari 2022
  • Simon van de Velde - Accountant manager - Bergen op Zoom

Als je naar het bureau van accountant manager Simon van de Velde loopt, zul je negen van de tien keer een lege stoel aantreffen. Want Simon vindt teamwork ontzettend belangrijk en loopt geregeld bij collega’s langs om hen verder te helpen. Hij is ook ambitieus: voor je het weet staat er ‘senior manager’ op zijn visitekaartje. Daarom volgt hij nu vanuit Moore DRV leiderschapstrainingen. Maak kennis met Simon en ontdek hoe het is om te werken bij Moore DRV.

Simon wist al vrij snel zeker dat hij accountancy wilde studeren, uiteindelijk met de afstudeerrichting AA. Iets anders heeft hij nooit overwogen. ‘Ik koos voor de duale variant, omdat ik vind dat je het vak pas echt goed leert als je het gaat uitvoeren.’ Dat bleek een goede zet, want 20 jaar later en veel vakinhoudelijke veranderingen verder zijn accountancy en Simon nog steeds een goed paar.

Open gesprek over ambities

Simon werkte in het begin van zijn carrière ook bij Moore DRV, in Etten-Leur. ‘De loonadministratie van mijn vaders bedrijf werd door Moore DRV gedaan, dus ik kende Moore DRV al. Er kwam net na mijn studie een vacature vrij en ik had een goed gevoel bij de sollicitatiegesprekken. Ik werkte er dan ook twee jaar met veel plezier maar wilde toen onderzoeken of een big four-kantoor bij me paste.

Na een aantal jaar was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging. Eind 2019 stond er een vacature open bij Moore DRV in Bergen op Zoom. Perfect. Ik besloot te solliciteren omdat ik eerder een heel positieve ervaring had bij Moore DRV. Belangrijke voorwaarde: ik wilde mijn ambities kunnen waarmaken. Daarover hebben we toen direct een open gesprek gevoerd. Met als resultaat dat ik mijn plek bij Moore DRV heb gevonden.’

Zo ziet een werkdag van Simon eruit

Simons dag staat vooral in het teken van collega’s helpen beter te worden in hun vak. ‘Ik begin ‘s ochtends vroeg al, vaak spreek ik dan nog net de schoonmakers. Ik pak de draad van de vorige dag weer op, bekijk wat er op mijn planning staat en welke mails ik moet beantwoorden. Als de eerste collega’s binnenkomen inventariseer ik of iedereen vooruit kan en of ze nog hulp nodig hebben. Collega’s laten ‘zwemmen’, daar doe ik niet aan. Met teamwork help je collega’s verder én kun je ondernemers beter bedienen. Ik zit daarom niet graag de hele dag op mijn bureaustoel, in plaats daarvan loop ik naar collega’s toe om hen uitleg te geven bij hun vragen. En als ik wel in mijn kantoor ben, staat de deur altijd open voor collega’s.

Voor sommige collega’s ben ik mentor. Tijdens verwachtingsgesprekken neem ik samen met hen door wat hun ambities zijn en wat zij nodig hebben om daar te komen, vakinhoudelijk én persoonlijk. Want accountancy is veel meer dan alleen wet- en regelgeving. Soft skills voor bijvoorbeeld goede communicatie en heldere advisering help ik ook graag ontwikkelen.’

Werken met ondernemers, in de echte economie

Bij Moore DRV heb je te maken met ondernemers, zij zíjn meestal het bedrijf. Dat is wat Simon boeiend vindt aan zijn werk. ‘Ik werk graag voor (internationaal) mkb. Want daarbij krijg je veel meer mee van de onderneming, zakelijk en privé. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken als: ‘hoe ziet mijn oude dag eruit?’ of ‘hoe bereik ik een optimale verdeling tussen werk en privé, ook financieel?’ Daarbij worden wij ook betrokken.

Met ons werk helpen we de ondernemer daar waar het nodig is. En natuurlijk zeggen we het ook als de zaken er goed voor staan. Maar zeker in een pittige tijd merk je dat je naast de ondernemer staat en als team kan bijdragen aan zijn of haar goede nachtrust. Door voor hen financieel alles eruit te halen wat mogelijk is en bijvoorbeeld voortdurend relevante steunmaatregelen in kaart te brengen en door te berekenen.’

Doel: zelf die handtekening zetten

Simons doel bij Moore DRV is doorgroeien naar senior manager met bijbehorende tekenbevoegdheid. Hoe gaat hij dat bereiken? ‘Ik heb mijn ambities uitgesproken tijdens de sollicitatiegesprekken en mentorgesprekken. En daar werd positief op gereageerd. Daarna was het aan mij om concreet stappen te zetten. Na drie maanden liep ik daarom bij de vennoot binnen met een voorstel voor een extern leiderschapsprogramma. Dit voorstel werd besproken en het bleek dat Moore DRV zelf ook een training op dit vlak aanbood: het management developmentprogramma.

Ik maakte flink werk van mijn videopitch en werd toegelaten. Dit jaar ben ik begonnen en dat was best pittig. Vooral omdat ik veel over mezelf leerde. Via gesprekssituaties met een acteur leerde ik bijvoorbeeld technieken om goed door te vragen. Zoiets ligt buiten mijn comfortzone, maar is ontzettend nuttig voor mijn werk én mijn persoonlijke ontwikkeling. Die ontwikkeling is voor mij onlosmakelijk met dit vak verbonden. En daarvoor geeft Moore DRV veel ruimte.’

FacebookTwitterLinkedIn
MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited